Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی فخیم‌زاده نویسنده و کارگردان سریال تاریخی و دینی «ولایت عشق» که در چهاردهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه رضوی مورد تقدیر قرار می‌گیرد با مرور خاطره شکل‌گیری و ساخت این پروژه و اتفاقات بعد از پخش آن بیان کرد: ساخت سریال‌های تاریخی در تلویزیون اساساً با «سربداران» آغاز و پایه گذاری شد. بعد از آن با سریال «امام علی (ع)»، «تنهاترین سردار» و… ادامه یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارها در تلویزیون و مصاحبه‌هایم گفته‌ام که روند ساخت سریال‌های تاریخی بعد از انقلاب با «سربداران» آغاز شد. بعد از آن با سریال‌های «امام علی (ع)» و «تنهاترین سردار» و… ادامه یافت.

فخیم‌زاده ادامه داد: با محمدعلی نجفی به دلیل مسئولیت سینمایی‌اش در دوران بعد از انقلاب آشنا بودم. ساخت «تنهاترین سردار» به من سپرده شد، من در آن دوران فیلمساز بخش خصوصی بودم و با کارهای تاریخی آشنایی چندانی نداشتم. بنابراین به سراغ آقای نجفی رفتم و با او مشورت کردم، به من کمک کرد و وارد جریان ساخت این سریال شدم. این اولین مشورت من با او بود. هنوز این سریال نمایش داده نشده بود که مهندس حیدریان مدیرعامل سیمافیلم از من خواست تا به فکر ساخت «ولایت عشق» باشم. محور کار را از مرگ هارون آغاز شده و به شهادت امام رضا (ع) ختم می‌شود، تعیین کردند. در ادامه هجرت از مدینه به مرو، نماز باران، نماز عید فطر و شهادت حضرت در این سریال برجسته بود.

وی با بیان اینکه فیلمنامه بر اساس روایت تاریخی نوشته شد، بیان کرد: با این حال روایت عین به عین تاریخی نیست و فیلمنامه دراماتیکی بر اساس فیلمنامه تاریخی بعد از آن شکل گرفت، دو سال و نیم هم فیلمبرداری سریال طول کشید و با پخش آن مجموعاً ۵ سال به این سریال اختصاص داده شد.

این کارگردان درباره فیلم کوتاه عنوان کرد: ظهور سینمای دیجیتال، وضعیت فیلم کوتاه را بسیار مطلوب کرده است؛ موضوعی که در دوران ما فراهم نبود. اگرچه من در تئاتر تحصیل می‌کردم اما دانشکده سینما آن دوران از نظر فنی خروجی چندانی نداشت. زیرا یک دوربین ۱۶ میلی متری داشت که معمولاً مشکل فنی داشت و بچه‌های سینما نیز گاهی همراه با ما تئاتر کار می‌کردند.

فخیم‌زاده که عضو هیات داوران جشنواره در بخش‌های داستانی و مستند نیز هست، درباره آثار دوره چهاردهم بیان کرد: فیلم‌های کوتاه که در چهاردهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه رضوی دیدیم نشان می‌دهد فیلمسازان کوتاه اصول فیلمسازی را می‌شناسند اما آنچه نیاز است فکرهای نو و تازه است. اگرچه این رویداد موضوعی و درباره امام رضا (ع) است اما لزوماً فیلم‌ها نباید تاریخی و مذهبی باشند. بلکه موضوعاتی که با سیره و اخلاق حضرت مرتبط باشند، انتخاب می‌شوند.

وی درباره فعالیتش در شرایط کرونا عنوان کرد: در یک سال اخیر کاری نکرده‌ام، کمی درگیر بیماری‌ام هستم، سعی می‌کنم قرنطینه را رعایت کنم و با شرایط این روزها بسازم. حاصل کار ما مثل کشاورزان کاشت و داشت و برداشت دارد. زمانی که به ظاهر درگیر کار نیستیم اتفاقاً کار می‌کنیم. با این حال مشغول نوشتن فیلمنامه‌ای بودم که امیدوارم تبدیل به سریال شود. در این دوران همچنین فیلم دیدم و کتاب خواندم.

فخیم‌زاده در پایان خطاب به فیلمسازان جوان توصیه کرد: به دنبال تقلید از آثار حرفه‌ای نروید و به بداعت و نوآوری روی بیاورید. خوشبختانه آثاری که ما در جشنواره فیلم کوتاه رضوی دیدیم خالی از این نوع نگاه نبود. آثار اکشن خوب است و ما را غافلگیر می‌کند اما فیلمسازان باید به فکر سوژه‌های نو و آشنایی با درام باشند. اینکه شخصیت چیست؟ اصول دراماتیک و کشمکش چیست و چه جذابیت‌هایی را می‌توان به اثر افزود؟ فیلمساز باید سوژه‌های جدیدی را کشف کند و در نهایت به مسائل فنی و قواعد کار برسد.

چهاردهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه رضوی به دبیری سعید نجاتی عصر امروز با معرفی برگزیدگان در گرگان به کار خود پایان می‌دهد.

کد خبر 5155885 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد علی نجفی فیلم کوتاه مهدی فخیم زاده جشنواره فیلم رضوی سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر فیلم کوتاه جشنواره موسیقی فجر موسیقی ایرانی فیلم سینمایی تئاتر ایران کنسرت آنلاین حوزه هنری کنسرت اینترنتی جشنواره فیلم رضوی شبکه پنج سیما برنامه تلویزیونی عکاسی تئاتر شهر فیلم کوتاه رضوی فخیم زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۹۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مدیر مدرسه» به اکران آنلاین رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پلتفرم، فیلم «مدیر مدرسه» به کارگردان میکاییل دیانی از ساعت ۱۰ صبح امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در بخش «سینمای دیگر» فیلم‌نت عرضه می‌شود.

برخی از عوامل این فیلم ۱۵ دقیقه‌ای عبارتند از تهیه کننده: سید محمدهادی آقاجانی، نویسنده: محمد منصوبی، مدیر فیلمبرداری: پویان آقابابایی، تدوین: فواد تقی‌زاده، آهنگساز: غزل مهدی راکی، مدیر صدابرداری: احمد صابری.

بازیگران فیلم «مدیر مدرسه» فاطمه نیشابوری، ماریا مشهور، شوکا دولتشاهی، محمد موحدنیا، تیما تقی‌زاده هستند.

در خلاصه داستان فیلم که سال ۱۴۰۲ ساخته شده، آمده است: سه تن از دانش آموزان دبیرستانی دخترانه، برای برگزاری تظاهرات خیابانی فراخوان داده‌اند …

بخش «سینمای دیگر» با هدف نمایش فیلم‌های کوتاه، مستند و هنری از سینمای ایران در فیلم‌نت راه‌اندازی شده است.

کد خبر 6093819

دیگر خبرها

  • حواشی ناتمام «حشاشین»، مهمان ویژه نمایشگاه کتاب و خبرهای جدیدی از حج
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • علت ممنوعیت سریال مصری حشاشین؛ تحریف تاریخ ایران
  • ۵۰ هنرجوی مهابادی در دوره‌های فیلم‌سازی شرکت کردند
  • نگاهی به سینمای کارگری ایران به مناسبت روز کارگر
  • «مدیر مدرسه» به اکران آنلاین رسید
  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید
  • فیلم کوتاه، زبان مختص خود را دارد/ «قضاوت» برآمده از تجربه زیسته